pátek 10. srpna 2012

Zeleninová frittata

Zelená zeleninová "placka", která je moc dobrá a šťavnatá. A navíc její příprava je celkem rychlá a hlavně příjemná...tak trochu pastva pro oči :).
Recept převzat s malými odchylkami z časopisu F.O.O.D.


150g hrášku (použila jsem mražený švédský hrášek-dobrý,sladký)
200g listového špenátu
350g cukety
1 svazek jarní cibulky
petrželka-větší svazek
tymián -3 snítky
3 vejce
75ml polotučného mléka
olivový olej
muškátový oříšek,sůl, pepř

Postup:
Nakrájíme cuketu, cibulku . Všechnu zeleninu a bylinky smícháme dohromady. Předehřejeme troubu na 180°C. Na velké pánvi (já použila wok) na oleji osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme. Vejce prošleháme s mlékem, osolíme a nastrouháme trohu muškátového oříšku. Zeleninu přesuneme do zapékací mísy a zalijeme vejci a asi 30 minut zapékáme.



1 komentář:

  1. Mňam,to musím vyzkoušet-zelenina a vejce to miluju!

    OdpovědětVymazat